Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilka av era drycker produceras i Falkenberg?

Hej!

Jag undrar över ert bryggeri i Falkenberg, vilka drycker produceras där och är det några av dessa som görs helt eller mestadels av lokalt odlade produkter från Hallandstrakten?

Hälsningar,
Saga

Kommentarer

 • Hej Saga!

  Tack för din fråga, 

  Nästan alla våra drycker för den svenska marknaden produceras på bryggeriet i Falkenberg förutom Ramlösa som produceras i just Ramlösa (Helsingborg). Några få produkter importeras. Eftersom vatten utgör den absolut största delen av ingredienserna i alla våra produkter, oavsett om det är öl eller läsk, kommer huvuddelen från vår egen källa i Falkenberg. Vattnet i Ramlösa kommer från Ramlösa brunn.

  För malt, som också utgör en stor del av innehållet i en öl, har vi avtal med Vikingmalt som bland annat har verksamhet i Halmstad men där den lokala produktionen inte täcker de volymer vi har behov av. Specifikt för till exempel Eriksberg har vi valt att köpa malten från Österlen.

  När det gäller en annan viktig ingrediens i öl, humle, erbjuder den svenska produktionen, på grund av klimatet, vare sig den volym, säker produktion eller den kvalitet som vi efterfrågar. Där är vi fortsatt hänvisade till världsmarknaden.

  Med vänliga hälsningar,
  Camilla Lindgren Customer Service Agent

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.