Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför innehåller "Eriksberg lager 5,3%" socker?

Hej!

Senast jag drack en vanlig Eriksberg tyckte jag smaken var lite annorlunda. Jag läste på innehållsförteckningen och insåg att den innehåller humleolja, kornmaltsextrakt och socker (!!). Varför har ändrat ett så klassiskt recept och lagt till dessa tre ingredienser som inte alls hör hemma i en lager. Det kan överhuvudtaget inte vara nödvändigt när er kanske främsta konkurrent Spendrups fortsatt håller sig till de tre ingredienser som en öl faktiskt ska innehålla, då tänker jag framförallt på Mariestads. Jag tycker det är synd att denna svenska "goda historia" köpts upp av en bryggerijätte som uppenbarligen inte värdesätter just historian utan tillsätter saker som enligt er ska ge en fylligare smak, men sanningen är att det inte längre smakar som originalet och det är allt som räknas.

Kommentarer

 • Hej Filip, Vi har inte ändrat receptet på många år. Sist vi ändrade handlade det om en humlesort som slutade odlas. I bryggprocessen tillsätter vi en liten del socker för att få en fyllig och välsmakande öl. Detta är inget nytt utan har används i generationer.

  Det som förändrats är att vi på Carlsberg beslutat att varudeklarera alla våra produkter, dels på etiketten samt med en fullständig innehållsförteckning på hemsidan. Det finns än så länge inget myndighetskrav på denna form av transparens men vi tycker att det är viktigt att du som konsument kan få rätt information om innehållet i våra produkter.

  Vår bryggmästare lägger stor vikt och omsorg vid kvaliteten och har valt ut de bästa ingredienserna som står att finna för att brygga ett riktigt gott lageröl. Det är därför vi använder lokalt odlad sigillmärkt kornmalt från slottet Tosterup på Österlen, ett gods med mångårig tradition av att odla och skörda det finaste av korn.

  Eriksberg köptes upp i början av 1900talet och blev Carlsbergägt 2001 när Pripps och Falcon blev Carlsberg.

  Vi hoppas att du fortfarande kan uppskatta Eriksberg Lager 5,3 % som passar så bra till mat. Eriksberg Karaktär som du också hittar på många Systembolag har inget tillsatt socker.

  Ha de gott!


Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.