Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför har ni förändrat 7-up ?

Hej,
Om 7UP är en viktig och god läsk för er, hur kan ni då sluta att tillverka "originalet" med vanligt socker i. Varianten med stevia är enlig mig helt odrickbar. Nu kan man välja mellan 7UP med sötningsmedel (stevia) eller 7UP med sötningsmedel (aspartam). Helt otroligt, hur tänkte ni här?

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • 7UP är ett exempel på PepsiCo nya strategi att prioritera lägre kalorier och lägre sockerhalt utan att påverka smaken som nu lanseras på alla marknader runt om i världen.

  7UP är ett ikoniskt varumärke som funnits i mer än 85 år.Under hela dess historia har PepsiCo strävat efter att förnya sig och samtidigt behålla varumärken - och produkterna – fräscha, och har därför utvecklat ett sätt att leverera den krispiga 7UP-smaken och citron-limefrukten som folk älskar, men med färre kalorier och mindre socker för en bra uppfriskande smak.

  Ha en trevlig helg,
  Matilda


 • Deras nya strategi att den inte skulle påverka smaken är en lögn som ni borde känna till om ni har smakat på den nya 7-UP.

  Att ni sammarbetar med lögnare är pinsamt eller så är ni bara lättlurade.
  Finns en anledning till varför 7UP i USA inte innehåller stevia! Ta hand om ERAN svenska marknad, det finns redan en light version av 7UP.
 • Hej, jag förstår din åsikt och tar den till oss.
  Vårat samarbete med PepsiCo fortsätter som vanligt, det är många som gillar deras produkter. 
  PepsiCo är säkra på att konsumenterna över hela världen kommer att fortsätta att dricka 7-up. De gör samma förändring i hela världen och även då i USA.
  De vill bli mer hälsosamma och när de använder Stevia, som kommer från en steviaväxten så minskar dom 7-up med upp till 30 % mindre kalorier än innan genom att ta bort tillsatt socker.
  PepsiCo har som mål att senast år 2025 ska minska kalorier på 2/3 av deras produkter.

 • Att tillsätta stevia för att minska kalorierna är lysande. Jag kommer inte att få i  mig en enda kalori från 7up hädanefter.
 • Jag håller med föregående. Den nya varianten smakar som light-läsk som är kaloriberikad med socker. Var är logiken i det? Vill ni lura i era kunder sötningsmedel?
 • Hej!

  Som du kan läsa i svaret ovan vill Pepsico ständigt sträva efter att leverera hälsosammare drycker, en del i detta är att minska kalorierina i deras produkter genom att ersätta tillsatt socker med stevia. Vi beklagar att detta är en förändring som inte faller alla i smaken och hoppas att du kan hitta en annan favorit bland våra produkter.

  Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

  Önskar dig en trevlig dag,
 • Jag håller också med, smaken är hemsk. Det värsta är att namnet är kvar men produkten är förstörd.
 • Hej!
  Tycker att ni borde märka förpackningen bättre.
  Köpte en flaska 7up då det bara fanns Sprite light kvar i butiken och när jag dagen efter ska ta ett glas upptäcker jag den lilla delen av etikettens baksida där det står att det är sötningsmedel i. På framsidan står det bara i väldigt liten text att det är 30% mindre socker.
 • Håller med övriga om att den numera är totalt odrickbar, man smakar direkt att något förändrats smakmässigt - till det sämre!!
 • Håller med helt. Original 7-up vill vi ha tillbaka. Den smakar mycket bättre. Och är godare att blanda grogg med ☺️ den med 11kcal per dl.
 • Känner mig grundlurad av er 7up!!! Jag undviker alltid ligtprodukter när jag handlar läsk då de smakar syntetiskt äckligt. Men er flaska ser exakt likadan ut som tidigare med den lilla skillnaden att man har skrivit med pytteliten text om att det är mindre socker i.
  Varför inte stoltsera med er lysande idé istället då så att vi som inte gillar det kan undvika det???
 • Hej Daniel, tack för din ide om att ha större text på vår light flaska.
  Skillnaden man idag kan se på flaskorna utseendemässigt, är att lightversionen har en silver etikett runt flaskan. Medan den vanliga 7up har en grön etikett runt flaskan.

  Vi önskar er en trevlig dag,
 • Jag tycker att det är toppen, slutat dricka läsk p g a det höga sockerinnehållet. Fick smaka på denna helt ovetandes att den innehöll Stevia. Måste säga att ni lyckats, jag är väldigt känslig för smak av sötningsmedel, men i det här fallet märkte jag det inte alls. Ser gärna fram emot fler produkter med stevia.
 • Förr var 7up en bra törstsläckande dryck men senast jag drack den så upplevde jag en lite annan smak och att bara blev mer törstig ju mer jag drack. Upptäckte att det var sötningsmedel i.

  Sötningsmedel är ju mer söta än socker men vad jag läst så har kroppen svårt att hantera sötningsmedel och då ökar sötsuget.
  Och vill man att köparna ska bli mer hälsosamma så låter det tokigt att byta socker (som kroppen kan hantera lite bättre) till något som gör att du vill ha mera sötsaker…
 • Valfrihet är den bästa sak man kan få.
  Varför inte låta folk välja själva vilken 7up de vill dricka? Ni kan ju ha socker, Stevia och Aspartam 7up och låta folk njuta av sin favorit.
  Vad säger att sötningsmedel i stora doser är hälsosamt i längden? Socker har människan ätit i tusentals år och i normala mängder är det bara gott. Tyvärr är nya 7up inte god. Hoppas ni inte ska förstöra Pepsi också???
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.