Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför är det inte pant på glasflaskan Carlsberg 33 cl alc. 0,5 % vol?

Jag dricker gärna Carlsberg 33 cl alc. 0,5 % vol. Men är förvånad över att det inte är pant på de glasflaskorna när det är pant på andra flaskor i ert sortiment.
Finns det en förklaring till det?


Christina Rålamb Arnoldson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Vi har många sk Profilflaskor i vårt sortiment. Det vi gör är att allt glas går till glasåtervinningen och sedan görs ny flaskor som vi använder. Vi har inget retursystem på profilflaskorna och därmed ingen pant.
  Matilda Elvesson
 • Hej
  Skulle det inte vara bättre att ha ett retursystem på profilflaskorna för att

  1 - Många kanske kastar tomflaskan i soporna istället för i återvinningen för glas
       (pant på flaskorna "motiverar" att inte kasta flaskorna i soporna)
  2 - Blir glasflaskor som slängs i glasåtervinning verkligen nya glasflaskor?
  Christina Rålamb Arnoldson
 • Hej!
  Även profilflaskor görs om till nya flaskor genom Sveriges återvinningssystem. Det finns över 6000 återvinningsplatser runt om i Sverige och vi hoppas att dessa används flitigt trots avsaknad av pant.

  Vänliga hälsningar
  Matilda Darhult
 • Hej!
  Ni hoppas att flaskorna hamnar i återvinningssystemet? är inte det att göra det enkelt för sig? verkar inte finnas nån vettig tanke bakom detta förutom vinstmarginal. Köpte en back av denna öl tidigare men inte nån mer gång, ska se mig om efter tillverkare som har ett fungerande pantsystem istället.
  Mvh
  Tommy Henriksson
 • Carlsberg Non Alco använder samma typ av glasflaska som Carlsberg Export för att vara konsekvent och skapa igenkänning. Flaskan är en viktig del i varumärkets profil. Retursystemet med ”rödbacken” är ett bra och fungerande system men tyvärr är det allt fler kunder och konsumenter väljer bort det framför andra förpackningsslag.

  Vi vill tillfredställa även de kunder och konsumenter som väljer bort "rödbacken". Detta gör vi genom vårt engångsglas där vi har ett bra och fungerande returstystem för engångsglas genom Svensk Glasåtervinning.

  Vänliga hälsningar
  Matilda Darhult
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.