Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför ska ni sluta sälja Pripps vichyvatten på glasflaska?

Hej
Varför ska ni sluta sälja Pripps vichyvatten på glasflaska? Den finns inte längre i vår butik. Det är ju det godaste vichyvattnet som finns.
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Lola,
  Tack för din fråga.
  Carlsberg Sverige har lagt ner rödbacken med Vichyvatten och har inga kvar på lager.
  Vi har valt att sluta producera den produkten då det inte var så stor efterfrågan. Med det menar vi att det inte är så många butikskedjor som köpte in den. Vi är medvetna att det finns många Vichyvatten anhängare och vi fortsätter att sälja Vichyvatten i 33 cl Petflaskor. Denna produkt finns i de flesta butikskedjor. Exakt vilka butiker ser inte vi då det går via deras centrallager. Men vi ser att Coop och Ica har köpt in produkten.
  Vichyvatten i 33 cl Pet är exakt samma recept och samma kolsyrehalt.
 • Har jagat Pripps vichyvatten-backar i en vecka nu och ser att ni hänvisar till plastflaskorna dem kan ni däremot göra er av med meddetsamma. De är så känsliga så ingen människa vill ha dem då de bara sprutar ut vattnet över kläderna på en.
  MVH Lena
 • Hej!
  Att ta bort Vichyvatten på glasflaska är misslyckande ur konsumentsynpunkt. Tyvärr verkar den medicinska effekten av drycken som botemedel mot munsvamp mm vara reducerad i Vichyvatten tappad på plastflaska (gäller även er konkurrents motsvarande produkt).

  Jag föreslår att ni kontaktar de företag som säljer livsmedelsprodukter på nätet med hemleverans till kunder, så kommer ni att ha en trogen kundkrets där, även om priset på flaskorna måste höjas. Det viktigaste är att nå ut med informationen till kunder om detta alternativ.
 • Hej Els-Marie och tack för ditt brev. Det är ett väldigt bra förslag som du kommer med.
  Jag ska föra detta vidare.
  Jag ska även be vårt Lab gå igenom produkten.

  MVh Matilda
 • Himmel vad glad jag blev över tanken på det hela, då personer med användning av vissa läkemedel får svamp i munnen och vichyvatten på flaska är det enda hjälpmedlet i handeln.
 • HejVi älska Vichyvatten och det är synd att ni har slutat med den,hoppas ni ändra er och börja igen med rödbacken.vi har körd hela GBG men vi hittade ingen.verkligen synd.
 • Jag har letat med ljus o lykta efter Vichyvatten på glasflaska, de tar slut överallt.
  Ni hänvisar till petflaskor, nej tack, då de luktar och smakar annat.
  Hoppas Ni ändrar Er angående detta. Jag skulle gärna beställa hem om det gick.

  Med vänlig hälsning
  Elizabeth Wallin
 • Finns vichyvatten i 1,5 L
 • Pripps Vichyvatten finns numera bara i 33 cl petflaska som säljs i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker.
 • I min Coop affär finns de inte och jag har tidigare köpt dessa backvis, då jag genom läkarutlåtande fick reda på att det skulle hjälpa mig vilket det gjort. Sen kan man ju säga att det är en jättetråkigt utvecklig att avveckling är det enda försvaret när Loka ock andra produkter i backar säljs vidare då det är ni själva som avslutat produktionen. I min värld är nu Carlsberg helt körd
 • Hej,

  Instämmer till fullo i kritiken mot ert beslut.
  Vår familj är storkonsument av Vichyvatten, som är ett särpräglat mineralvatten långt ifrån de "kranvattenliknande" produkter som säljs i övrigt. Vi har köpt ett par backar per vecka.
  Glasflaskor är ur smaksynpunkt att föredra och jag fick uppgifter i butik - Hemköp - att ni skulle fortsätta distribuera Vichyvatten på glasflaskor till restauranger. Är detta alltså fel?

  Om ni håller fast vid att enbart tillhandahålla Vichyvatten på pet-flaska, bör ni åtminstone se över prissättningen.
  Jag antar att ni gör förändringen därför att det hanteringsmässigt innebär en högre kostnad med glasflaskor. Men hur kan ni då ha en prissättning som gör att pet-flaskan i butik kostar ca 7:95 mot glasflaskan på back som hade ett pris på mellan 2:50 och 3:50, beroende på matkedja.

  Vänliga hälsningar,

  Theo
 • Ni hänvisar till att vichyvattnet numera finns på PET flaska. Nog är det så tyvärr! Från att det kostat ca 11 kr/l är nu priset höjt till ca 23kr/l!Vill jag kalla för hästhandlar metoder!Varför denna ohemula höjning?HilsenBengt Nilsson Karlstad
 • Här i Borlänge finns det inget vichyvatten på någon butik nu. Det finns varken på flaska eller petflaska. Det enda som finns är mineralvatten av alla slag, som är helt odrickbart. Låt oss få behålla ert goda vichyvatten

 • Hej!!
  Tråkigt att ni har slutat med wischyvatten på glasflaska, Coop i uddevalla
  var wichyvatten på glasflaska storsäljare ,vill inte dricka på plastflaska!!!
  Ni tänker inte på miljön,konstigt!!!

 • Mycket ledsamt att 33cl Vichyvatten glasflaskan nu är borta.

  Jag har köpt den sen jag var barn och alltid fick sån hos min mormor när jag blev åksjuk.

  Inte hittat den på petflaska nånstans än, men jag är inte så fötjust i petflaskorna då dom ger en dålig smak till drycker ändå.

  Mycket tråkigt att en sådan fin produkt ska försvinna eller förändras till det sämre.

  Kan inte annat än o beklaga för alla oss vichyvatten på 33cl flaska älskare och hoppas
  att ni överväger att ändra er och införa glasflaskan igen.

  Mvh.

 • Hej
  Jag har druckit er wichyvatten och sodavatten på glasflaska dagligen i minst 40 år.
  Har provat samma produkt i de nya plastflaskorna.
  Men de har tyvärr inte samma kolsyremängd. Och öppnad plastlaska försvinner kolsyran nästan direkt. Man kan gämföra dessa med kolsyrat bordsvatten.
  Jag funderar verkligen på att sluta handla alla de övriga sorterna som ni tillverkar, tills ni återinför wichyvatten på glasflaska.
  Jag har även pratat med flera av era stora matkedjor, och de skyller enbart på ER att produkten är borttagen.
  Mvh
 • HejOckså jag sällar mig till gruppen som pläderar för att ni återupptar tillverkningen av Pripps vichyvatten på glasflaska för försäljning till privatkunder via nätet! Vichyvatten på petflaska smakar annorlunda och har inte samma starka kolsyrehalt. 
  Vänliga hälsningarYvonne MariaYvonne_Maria.Werner@hist.lu.se
 • Nu hittade jag ert vichyvatten på Coop. Tyvärr är det dubbelt så dyrt mot glasflaskan o hälften så gott. Tänker inte köpa det mer
 • hej Lola,
  Det var tråkigt att du inte tyckte om det.
  Det är samma Vichyvatten som det var i glasflaskan.
 • Det är inte Vichvattnet det är fel på utan plastflaskan, som alla andra petflaskor som av någon anledning inte håller mer än till öppnandet, efter det är det adjöss och god bye med den kolsyran
  Lena
 • Det är inte Vichyvattnet det är fel på, det är petflaskan som inte håller kolsyran kvar, efter öppnandet forsar den ur och sedan är det adjöss och god bye med den.
 • FÖRSLAG

  Om ni inte kan fortsätta med Pripps vichyvatten på glasflaska kan ni tappa det på burk i stället. Burkar håller till skillnad från petflaskor kolsyran och avger ingen bismak. Att tappa vichyvatten på petflaska är ett stort misstag, vilket kommer att visa sig i försäljningsstatistiken. Detta särskilt som det nu dyker upp nya alternativ på marknaden i form av soda på små glasflaskor från Storbritannien och Italien!

 • Minskad efterfrågan på Vichyvatten på glasflaska i "rödback" är alltså förklaringen till varför det inte längre går att få tag på.

  Men frågan om restauranter fortfarande kan få glasflaskor levererade har inte besvarats.

  Det har inte heller getts någon förklaring till den oanständiga prishöjningen, som gör att Vichyvatten på 33 cl petflaska kostar ca tre gånger så mycket som glasflaskorna. Är hanteringen billigare borde priset i stället ha sänkts.

  Vänliga hälsningar,
 • Hejsan Theodor, du kan fortfarande köpa röda backar i vissa butiker. Vi har inte tagit något nedläggningsbeslut om röda backar här på Carlsberg. Det är bara Vichyvatten som vi har lagt ner på röd back. Detta för att butikerna inte längre köper in den.
  Som vanligt kan även restauranger köpa in Ramlösa och Lättöl på back.
  Prisbilden har jag tagit vidare så den frågan återkommer jag om.
 • Hur kan ni säja att butikerna inte ta in röda backar längre? Vi har frågat på vår butik Hemköp och de säjer att det är ni som valt att sluta sälja dem. Både Hemköp o Coop har en massa andra drickor på röd back, så varför skulle de inte vilja sälja ert vichyvatten? Det är ju bara bortförklari gar!!!

 • FÖRSLAG

  Varför inte tappa Pripps vichyvatten på burk! Till skillnad från petflaskor avger burkar ingen bismak och läcker heller inte kolsyra. Ett annat alternativ vore små glasflaskor, gärna i sexpack. Flera andra kolsyrade drycker finns numera att tillgå i småflaskor av glas!
 • hej Yvonne,
  Jag sänder ditt förslag vidare till marknadschefen för vatten.
 • Även I min Coopbutik gick föreståndaren in och tittade och han upptäckte att numret för Vichyn var borttaget från Carlsbergs beställningslista så det argumentet håller faktiskt inte, varför lurar ni era kunder säg som det är i stället om det nu inte är lönsamt så säg det
 • hej Lena,

  Eftersom vi slutade producera Pripps Vichy Water den 31 mars så kan den ju inte stå med på beställninslista.
 • Men skyll då inte på Coop och Ica att de inte tar in Vichy, utan att de inte kan ta in det då ni plockat bort tillverkningen, det är väl ett justare bemötande eller hur

 • Vad säger man?
  Så mycket kritik som framförs här och det verkar passera som det är bara ett fåtal som efterfrågar Vichyvatten på GLASflaska. Men det är precis tvärtom.
  PETflaskan är ju ett skämt! Håller med fullständigt om att kolsyran bara försvinner i samma ögonblick som den öppnas. Fick höra vid ett tidigare tillfälle då jag saknade backarna med glasflaskor att det är bättre för miljön med plastflaskorna..... ? Plast. Bättre för miljön?! Glas är kvartssand som smälts. PET-plast var sannerligen inte något man hittade i naturen för 8-10 000 år sedan men sedan några decennium finns alla dessa små partiklar i snart vartenda vattendrag i allt större utsträckning. Ät fisk och få i dig plast....
  För ett tag sedan höll jag en glasflaska i min hand som tillverkades 1967. Det kallar jag återvinning! Att ingen efterfrågar produkten är ju helt taget ur luften. Har pratat med den dryckesansvarige på COOP där jag handlar och han får och har fått mängder av frågor de gånger då Vichyvattnet på GLASflaska saknas bland backarna. Han ler numera lite nervöst när han får se mig men han vet ju att det inte är hans fel. Ler, gör inte jag åt något som har med Carlsberg att göra längre. Öl, köper jag sedan länge från andra producenter.
  Om nu någon med synapserna rätt kopplade får för sig att tappa Vichyvatten på burk skall jag vara villig att ge det en chans. Men bara en chans.
 • Ang priset på PET-flaskan jmf med glasflaskan.

  Rödback med glasflaskor var ofta "lockvara" i handeln och butiken tog därför ut mindre marginaler.
  På Pet-flaskan tar handeln ut mer ”normala” marginaler.
 • Tack alla för era synpunkter. Jag har skickat vidare allt detta till ansvarig för Vichyvattnet och så får vi se vad som händer med produkten Vichyvatten.
  Ni har alla kommit med bra idéer för att få Vichyvattnet att vara en produkt som Carlsberg Sverige producerar.
  Det jag vill förtydliga är att vi har för ca 1 1/2 år sedan investerat i en ny tappningslinje som tappar returglas. Dvs röda och blå backar. Denna linje som vi investerat i, räknar vi med att den kommer att hålla i ca 15-20 år från nu.
  Så som vi har sagt tidigare finns det inget nedläggningsbeslut över att ta bort returglas.
  Vi har fortfarande Ramlösa i 5 olika smaker och 2 sorters lättöl. Och till restauranger saluför vi också ca 10 sorters läsk.

  Jag förstår er frusteration när det gäller returglas och vichyvatten i röd back. Det är inte vi som tagit beslut om vilka butiker som saluför rödbackar.Det är kedjorna som har tagit beslut centralt att inte köpa in röda backar. Vi vet att det finns många handlare som vill ha röda backar i sina butiker men de är tyvärr styrda centralt över sina sortiment. Tyvärr tror jag kommunikation ibland varit missuppfattad av Handlarna. De har fått uppfattning från centralt håll att det inte finns att köpa in. Men vi tillverkar fortfarande röda backar och det är bara Vichyvattnet som vi lagt ner i rödback.

  Så vi har valt att lägga ner vichyvattnet på rödback då den produkten är så lite efterfrågad från kedjornas huvudkontor.Och då vichyvattnet inte är en stor produkt i restaurangbranchen finns det ingen möjlighet att kunna hålla kvalitén på den produkten. Vi är ändå stolta över att ha kvar Vichyvattnet som produkt.

  Likaså priset på petflaska. Det är upp till varje kedja/handlare och ta de priser som de vill och precis som Kristina skrivit innan att de har sämre marginaler på rödbackar för att det ser så ut historiskt.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.