Är det alkohol i Pommac?

Hejsan!

Av religiösa skäl kan jag inte konsumera alkohol. Därför undrar jag hur er Pommac ser ut? Eftersom det stod att smaken mognade på ekfat så undrar jag hur processen gick till, skapades inte någon alkohol i denna process? Ifall den har alkohol hur många procent har den? Kan man bli full eller berusad av den? Hur fungerar hela grejen med Ekfats processen och vad händer med bären efteråt. Vad är skillnaden mellan denna pommacen och pommacen som är i magnumflaska? Skulle va jättesnällt om jag kunde få svar på mina frågor!

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga,

  När man extraherar smakämnen ur olika råvaror används ibland alkohol. Så även för Pommac, och en mycket liten del kan finnas kvar i färdig produkt vilket är jämförbart med den alkoholhalt som naturligt förekommer i vissa mjölkprodukter och andra livsmedel.

  Receptet för Pommac, precis som till exempel Apotekarnes Jul- och Påskmust, är en väl förborgad hemlighet som vi inte kan avslöja.

  Förutom Carlsberg Sverige tillverkas även Pommac på Magnumflaska på licens av ett annat företag. Även om vi utgår från samma extrakt kan vi inte uttala oss om hur deras tillverkningsprocess skiljer sig från vår.

  Hälsningar,
  Adèle Customer Service Agent
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.