Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Jag har några frågor om Pommac och alkohol ?

Hejsan, Hade ett par frågor angående Pommacen. Det är nämligen så att jag inte kan ha någon form av alkohol på grund av religiösa själ och undrade hur er Pommac såg ut. Eftersom det stod att smaken mognade på ekfat så undrar jag hur processen gick till, skapades inte någon alkohol i denna processen? Ifall den har alkohol hur många procent har den (i två decimaler eller en decimal). Kan man bli full eller berusad av den? Hur fungerar hela grejen med Ekfats processen och vad händer med bären efteråt. Vad är skillnaden mellan denna pommacen och pommacen som är i magnumflaska? Skulle va jättesnällt om jag kunde få svar på mina frågor! Inväntar ert svar! Tack i förhand!

Kommentarer

 • Hej Hassan
  När man extraherar smakämnen ur olika råvaror används ibland alkohol. Så även för Pommac, och en mycket liten del kan finnas kvar i färdig produkt vilket är jämförbart med den alkoholhalt som naturligt förekommer i vissa mjölkprodukter och andra livsmedel.
   
  Receptet för Pommac, precis som till exempel Apotekarnes Jul- och Påskmust, är en väl förborgad hemlighet som vi inte kan avslöja.

  Förutom Carlsberg Sverige tillverkas även Pommac på Magnumflaska på licens av ett annat företag. Även om vi utgår från samma extrakt kan vi inte uttala oss om hur deras tillverkningsprocess skiljer sig från vår.
  Jörgen Kommunikatör Falkenberg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.