Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tycker plasten till sugrör är ett problem.

Hej,

under sommaren har jag, i sjöar, på stränder, i skogar, på lekplatser och på många andra ställen sett en sak. Plasten som omsluter sugröret på er festis (och andra liknande produkter) finns idag överallt. Problemet är tudelat, dels är konsumenterna inte rädda om våra gemensamma platser och slänger skräp och dels är det väldigt svårt att hålla reda på denna lilla plastbit, framförallt för barn som mestadels dricker produkten.

Jag undrar om ni också sett problemet?

Diskuteras nya lösningar? finns det något utveckling inom detta område?

Kan man tänka sig en produkt utan sugrör?

Behöver sugröret vara inplastat?

Ni hade haft mycket goodwill att vinna om ni såg problemet och gjorde er del av lösningen. tacksam för ett svar på detta! lägg gärna upp frågan och ert svar för andra att se.

tack!
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Emil.
  Vi har tagit detta vidare och väntar på svar från våra kollegor på andra avdelningar.
  Vi återkommer till dig så fort vi hört något. Det är absolut en väldigt bra fråga.

  Ha det gott, // Matilda • Hej!

  jag väntar fortfarande på svar. Tack!
 • Hejsan Emil,
  Vi formulerade oss kanske lite konstigt. Jag inser nu att det kommer att dröja innan vi har ett bra svar till dig. Detta är en lång process som kan ta tid. Man måste hitta någonting som gör att sugröret fortfarande är hygienískt även om det inte är inplastat som idag. Detta tar tid att utveckla och sedan tar det tid att få det att fungerar vid tappningen.
  Du får hålla utkik i butik, men det kan ta tid. Det viktigaste är att vi har uppmärksammat det och jobbar på att försöka lösa problemet.
  Tack än en gång för att du har kontaktat oss.
 • Hej Matilda,

  tack för ert svar. Jag förstår att en förändring tar lite tid. Det skulle vara underbart med lite nytänk i förpackningsvärlden. Som sagt, den plasten finns på överallt.

  Jag har en sista fråga, vad skulle hända om man tog bort mjukplasten runt sugröret?

  Har ni någon evidens att det skulle innebära en risk på något sätt? Ni har ju en förmåga att plasta in allt under transport också. Skulle det då finnas någon hygienrisk inne i butikerna?

  Förstår att det är en svår fråga, era konkurrenter har bara struntat i den. Jag hoppas ni kan ta er tid att svara på detta. tack!

  Hälsningar

  Emil
 • Hej, I processen får man göra en utredning på det. En idé är att försöka få med sugröret i den befintliga förpackningen men ifall det är möjligt får vi se längst vägen.
  Spontant så vill man kanske inte låta sitt barn dricka ur sugröret om personer tagit i det. Jag tänker upppackning och i kassan.
  Vi får helt enkelt se vad som händer.
  Mvh Matilda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.