Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Har ni pant på era Glasflaskor ?

Hej
Skulle panta ett antal tomflaskor (33 centiliters-) för ert alkoholfria öl hos Willys i Åkersberga i helgen. Till min förvåning tog inte maskinen emot dessa. Var det ett lokalt problem eller är det så illa att flaskorna (sålda i Sverige) inte är "pantbara"?
MVH
Claes Dollaner
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Vår alkoholfria öl produceras i en så kallad Profilflaska, av vilka vi har ett flertal i vårt sortiment. Det vi gör är att allt glas går till glasåtervinningen och sedan görs ny flaskor som vi använder. Vi har inget retursystem på profilflaskorna och därmed ingen pant.
  Matilda
 • Hej Matilda och tack för svar.
  Lite synd att "återbruket" bygger på viljan att bära tomflaskorna till utposterade glasigloos. Är rädd att många tyvärr hamnar på helt andra (och mindre lämpliga) ställen när det ekonomiska incitamentet saknas.
  Claes
 • Carlsberg Sveriges kunder och konsumenter efterfrågar inte bara produkter av hög kvalitet utan även att de ska vara snyggt förpackade. Under de senaste åren har efterfrågan på engångsglas ökat från både kund och konsument.
   
  Vi erbjuder våra produkter i olika förpackningsalternativ som styrs av konsumtionstillfälle, kundbehov och målgrupp och det kan vara både i returglas, engångsglas, PET och aluminiumburk.
   
  Vi arbetar kontinuerligt med att se över hur vi kan minska vår miljöpåverkan. För engångsglas arbetar vi framförallt med utveckling av lättviktsglas samt att informera om att lämna tomma flaskor till glasåtervinningen som i Sverige är mycket väl utbyggd.
   
  Carlsberggruppen investerar i forskning för att ta fram en nedbrytningsbar träfiberflaska.
  Information om Carlsberg Sveriges hållbarhetsarbete hittar du på Okorkat.

 • Tack, då är jag nöjd så långt och för min del kan vi avsluta dialogen.
  Trevlig sommar
  Claes

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.