Julmust/påskmust

Hej! Får man enligt regelverket byta etikett på julmust till påskmust? Det står exakt samma näringsvärden och ingredienser. Fler har gjort blindtest och tycker därmed att det smakar exakt samma sak. Tacksam för svar//Vilmer

Kommentarer

  • Hej Vilmer,

    Att vi använder oss av samma recept på julmust som på påskmust är ingen hemlighet. Vi använder os av den ettikett som tappningen är avsedd för. Påskmusten tappas innan påsken och julmusten innan julen.

    Må gott!
  • Fråga om sockerhalten i must. Det står avs 250 ml:
    Kolhydrater 22 g (8 %)
     Varav sockerarter 21 g (23 %)

    8 % av cirka 250 blir nog 22 g, men hur blir 23 % 21 g?? Vad gäller?
  • Hej Mikael,

    Vi brukar mäta på 100 ml, se nedan.
    Kolhydrater 8,8 g
    Varav sockerarter 8,6 g

    Vi får kolla upp procenten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.