Välkommen till Carlsberg Sveriges Frågeforum!
Vi hjälper dig gärna att besvara dina frågor om våra produkter. Gäller det en reklamation hänvisar vi dig till vårt Reklamationsformulär
Genom att skriva ett inlägg eller kommentar i forumet godkänner du att Carlsberg lagrar dina personuppgifter (namn, e-postadress och IP-adress) i maximalt 1år.
Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden.
Genom att vara innovativa driver vi utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hållbarhet och hög kvalitet. Vi skapar livskraft, gemenskap och njutning.
1,5 dl Apotekarnes Julmust
50 g smör
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och sänk sedan värmentill medeltemperatur. Låt koka under omrörning tills kolan klarar vattenprovet(dvs att kolan blir formbar när du droppar den i kallt vatten). Det kan taganska lång tid tills kolan tjocknar, ha tålamod!
Häll kolan i bakpapperskläddugnsform, ca 15x25 cm. Låt stelna under plastfolie över natten irumstemperatur. Skär kolorna och klä in dem i smörpapper.