Hur brygger man en alkoholfri öl?
Man kan brygga alkoholfria öl på lite olika sätt. För att ett öl ska klassas som alkoholfritt i Sverige får det innehålla max 0,5% alkohol. Det finns flera sätt att brygga alkoholfri öl.
Det vanligaste är att man brygger ölet precis som vanligt och när det är färdigt tar man bort alkoholen med hjälp av så kallad vakuumdestillering.
Man kan också brygga ölet alkoholfritt från början. Då arbetar man med en metod som kallas ”stopp-fermentering” vilket innebär att vörten kyls ner när den jäst till 0,5 % och jästen tas bort från ölet, vilket avstannar processen.
Det vanligaste är att man brygger ölet precis som vanligt och när det är färdigt tar man bort alkoholen med hjälp av så kallad vakuumdestillering.
Man kan också brygga ölet alkoholfritt från början. Då arbetar man med en metod som kallas ”stopp-fermentering” vilket innebär att vörten kyls ner när den jäst till 0,5 % och jästen tas bort från ölet, vilket avstannar processen.
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar