Till senaste kommentaren

Fråga angående innehållsförteckningar

Jag har lagt märke till att ni har börjat ange ingredienserna på era förpackningar och på hemsidan för era öl. Något som dock gör mig undrande är att flertalet av era öl innehåller både "kornmalt" och "korn". Är "korn" i detta fall detsamma som omältat korn?

Kommentarer

  • Hej Patrik, tack för ditt inlägg.
    Enligt Eu och Svensk lag så behöver man inte ha innehållsförteckning på starkvaror. Men 2017 påbörjade Carlsberg Sverige ett stort projekt  där vi uppgraderade vår öl och cider med etiketter som har innehållsförteckning.

    Märkningen ”innehåller kornmalt" beror på att malten framställs av korn eller vete.
    Dessa är allergener, dvs att många är allergiska mot detta så det måste stå på förpackningen.

    Vänliga Hälsningar,

    Rudina
  • Hej igen. Jag beklagar om jag var otydlig med vad jag menade men om vi tar exempelvis Pripps Blå så innehåller det enligt innehållsförteckningen: "vatten, kornmalt, korn, humle, kornmaltextrakt". Ni skiljer alltså mellan kornmalt, korn och kornmaltextrakt i er egen innehållsförteckning. Således tre ingredienser. Den ingrediens som jag undrar över är den som heter "korn". Min fråga är helt enkelt om detta "korn" är omältat korn?

    Mvh
    Patrik
  • Hej igen, ja det korn som benäms i innehållsförteckningen är omältat korn.


    Trevlig helg,
    Rudina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.