Projekt - Fira Ansvarsfullt!

Det viktigaste med öl är smaken. Men det är inte enda anledningen till att vi njuter av öl. Öl är också ett socialt smörjmedel som kan få oss att koppla av så att vi själva och andra trivs. Till en viss gräns. Vi kallar denna positiva sensation: "Den gröna zonen". Om du dricker mer förvandlas fördelarna snabbt till den totala motsatsen.

På Carlsberg tror vi inte på att höja ett varnande finger när det gäller ansvarsfullt drickande. Vi tror på utbildning. Om du känner din gröna zon kan du festa längre, vara en härligare person och fatta bättre beslut. Framför allt, ha roligare!

Du bör stanna i din Gröna Zon för dina vänner, för musiken, för ditt team... inte bara för att vi säger åt dig. Som bryggeriföretag älskar vi öl. Men vi vet också att den perfekta upplevelsen inte handlar om hur man brygger ölet – det handlar lika mycket om hur man njuter av det. Det är därför vi lägger ner lika mycket arbete på att lära människor göra det på rätt sätt. Och det är därför en riktigt engagerande och begriplig strategi förmodligen är det bästa sättet.

Fira ansvarsfullt – stanna kvar i din Gröna Zon!

Stanna kvar i din gröna zon
Den gröna zonen är din “comfort zone” när det gäller alkohol, där att dricka är en del av den tid du tillbringar med vänner, det bygger upp rätt stämning för festen och hjälper dig umgås. Först och främst är det goda skäl till att vi alla älskar öl!

Den gröna zonen är olika för var och en av oss: till att börja med beror det på faktorer som tolerans och vikt. Att känna till din gröna zon är att veta var din gräns går när du dricker så att du kan njuta av kvällen och ha roligt längre. Om du dricker för att bli berusad, om du dricker för snabbt eller som minderårig går du lätt över den där gröna gränsen och en fin kväll kan snabbt förvandlas till en upplevelse som du ångrar.

Riskfyllda situationer
Ju mer du dricker, desto långsammare reagerar du på förändringar omkring dig och desto mer försämras ditt omdöme. Syssla inte med något "riskabelt" när dina beslut kan vara avgörande för din säkerhet och säkerheten för dem som är omkring dig.

Berusningsdrickande eller periodiskt kraftigt drickande
Definitionerna varierar men berusningsdrickande eller periodiskt kraftigt drickande definieras oftast som konsumtion av en stor mängd alkohol under en kort tid, vilket resulterar i allvarlig berusning. Berusningsdrickande kan få svår, kortsiktig inverkan på individen och människorna runt omkring, inklusive hälsoskador, olyckor, funktionsstörningar i hjärnan, oönskat sex, och även dödsfall. Berusningsdrickande är aldrig ett bra beslut.

Var i kontroll

Hur mycket och hur snabbt du dricker, liksom vad du äter eller dricker, kan göra stor skillnad, åtminstone på kort sikt. Sluta dricka när du känner dig osäker, och vänta tills du är säker på att du har kontroll och kan fatta bra beslut.

Att dricka är inte för alla
Många väljer att inte dricka av kulturella, religiösa eller andra personliga skäl. Ett beslut att inte dricka ska alltid respekteras. Undvik eller begränsa drickandet om du är sjuk eller om du är på dåligt humör, eller i en situation när det inte känns rätt att dricka. Om du inte kan kontrollera ditt drickande bör du inte dricka alls.

Drick inte om du är minderårig
De flesta länder har fastställt en minimiålder för köp och/eller konsumtion av alkoholdrycker. Köp och konsumtion av minderårig är olagligt och kan vara skadligt för personens fysiska och mentala utveckling. I vissa delar av världen gör man undantag för minderåriga när alkohol ingår i en del religiösa ceremonier eller även vid familjehögtider. Se till att du förstår och följer lokala lagar.

Köra bil
Även små mängder alkohol kan påverka din förmåga att köra bil så det enda säkra rådet är att låta bli alkohol om du kör.

Alkohol och graviditet
Att dricka alkohol påverkar både män och kvinnor som försöker få barn. Män och kvinnor som funderar på att starta en familj bör diskutera sin alkoholkonsumtion med sin läkare. Att dricka alkohol under graviditeten kan ha en negativ inverkan på fostret. Det finns ingen överenskommen säker gräns för alkoholkonsumtion under graviditeten. Det bästa beslutet är att inte dricka alkohol alls. Att dricka alkohol när du ammar kan ha en negativ inverkan på ditt spädbarn. Om du är gravid eller ammar ska du tala med din läkare om alkoholförbrukning.
Nelli Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.