Fatöl av återvunnen plast

På Carlsberg vill vi bidra till en bättre morgondag. Inte bara för dig som väljer Sveriges populäraste alkoholfria öl, utan också för planeten. Party like there is a tomorrow är ett hållbarhetsinitiativ från Carlsberg där vi värnar om vår planet, våra medarbetare och dig. För visst kan man festa med morgondagen i åtanke?


Efter 50 år av tunga stålfat har Carlsberg revolutionerat marknaden med ett innovativt fatölssystem i plast där ölen kommer i 20 liters fat av plast. Systemet är slutet där tryckluft ersätter kolsyran. Ölet förblir orört från bryggeriet till dess att det rinner ner i glaset från kranen. Det ger öl som hålls fräscht sex gånger längre än öl i stålfat, som förlorar sin färskhet några dagar efter att det tappats Utöver den smidiga hanteringen på restauranger, minskar klimatutsläppen eftersom att lasten på lättare i transportledet. Vi har en ambitiös hållbarhetsagenda och tar ansvar för de använda plast faten.


Ingen gas + ingen CO2 = fräschare öl


DraughtMasters knep för att hålla öl fräscht längre är enkelt, men genialiskt: Istället för att använda CO2 för att pumpa upp öl till kranen, använder den tryckluft. Det gör att ölet håller sig fräsch i en hel månad, jämfört med vanliga stålfat där öl härsknar på mindre än en vecka.


Som ett led av vår ambitiösa hållbarhetsagenda ser vi till att våra ölfat får nytt liv. Carlsbergs Draughtmaster är vår PET-variant av fatöl för återvinning. När den förbrukats återanvänder vi plasten till bartillbehör, stolar och bord. Vår senaste produktlansering är de nya tapphandtag som börjar rulla ut på barer runt om i Sverige under hösten. Nästa gång du ser Carlsbergs nya tap handels i 100% återvunnen plast, vet du att ölet som du dricker gör gott för mer än smaklökarna.


PET-fat för återvinning? Probably


Från stålfat ➡️ Till DraughtMaster fat

Här ka ni läsa mer om hur DraughtMaster faten fungerar- Commercial Draught Beer System Features: From Brewery to Glass | DraughtMaster
Carlsberg Konsumentservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.