Falcon 5,2 på burk är besk
Hej!
Vi är ett par som gillar Falcon 5,2. Under många år har burk- och flasköl smakat lika. Nu sedan en tid märks stor skillnad, burkölen har en besk bismak. Det kom inte samtidigt som burkens utseende förändrades utan en tid efter det.
Finns det någon förklaring på detta? (Jag inbillar mig inte, min man känner samma smakskillnad.)
En annan fråga jag har är varför fatöl ibland smakar så konstigt på restaurang/pub. Kan det vara faten som smakar olika (jag pratar naturligtvis bara om Falcon) eller är det ägaren som inte håller tapparna rena? Hur ofta behöver behöver dessa rengöras?
Tacksam för svar
Margareta Edquist
Vi är ett par som gillar Falcon 5,2. Under många år har burk- och flasköl smakat lika. Nu sedan en tid märks stor skillnad, burkölen har en besk bismak. Det kom inte samtidigt som burkens utseende förändrades utan en tid efter det.
Finns det någon förklaring på detta? (Jag inbillar mig inte, min man känner samma smakskillnad.)
En annan fråga jag har är varför fatöl ibland smakar så konstigt på restaurang/pub. Kan det vara faten som smakar olika (jag pratar naturligtvis bara om Falcon) eller är det ägaren som inte håller tapparna rena? Hur ofta behöver behöver dessa rengöras?
Tacksam för svar
Margareta Edquist
Följ inlägget
0
följare
Vi använder precis samma recept för Falcon 5.2 till burk/flaska/fat.
Det kan vara skillnad beroende på hur lång tid det gått sen produktion och hur ölen har förvarats under den tiden.
Vanligtvis är inte skillnaden såpass stor att det märks men en uppmärksam och smakkänslig konsument kan möjligtvis upptäcka små skillnader.
Det är svårt att säga varför fatölet upplevs smaka annorlunda. Det är många faktorer som spelar in, särskilt som det är utanför hemmet. En dåligt rengjord fatanläggning kan vara en orsak. Det ger ofta en smak av smörkola som kommer från kemiska komponenten diacetyl.
Vi försöker självklart se till att alla våra fat-kunder serverar vår öl i perfekt skick men ett visst ansvar ligger hos krögarna.
Vänliga hälsningar