Önskar dryck utan Citronsyra

Hej! Skulle ni kunna i framtiden hitta recept utan citronsyra, då allt fler blir /är allergiska mot det?  Trots Lmv säger att det inte går?  😀

Kommentarer

 • Hej!
  Jag kan tyvärr inte svara på om vi i framtiden inte kommer använda citronsyra i någon av våra produkter. Däremot har vi väldigt många produkter där citronsyra inte används. Dessa är bland annat öl producerad i Falkenberg och Ramlösa.

  Vänliga hälsningar
 • Hej!

  Är det bara ölen som produceras i Falkenberg och Ramlösa som inte innehåller citronsyra?
 • Hej . Vi använder inte citronsyra i någon av vår öl som vi tillverkar i Falkenberg.
  Dvs Carlsberg, Falcon, Pripps, Eriksberg, Tuborg, Bellman, Blågul, Millenium och Backyard Brew.
  Sen är det ovanligt över huvud taget att använda citronsyra i öl men har inte hunnit att gå igenom alla våra inköpta öl ännu.
  Sen har vi ingen Citronsyra i vårt vatten Ramlösa och vi har även Somersby Double Press Cider som inte innehåller Citronsyra.

  Jag har framfört era önskemål vidare om att ta fram artiklar utan citronsyra.  

  Ha en go helg, Matilda
 • Jättetack för ditt svar!

  När det gäller tillverkningsort, brukar det stå på flaskan? Kag har frågat om det när jag varit ute och ätit men hittlls har jag bara fått svaret att de inte vet var ölet är tillverkat. // Mvh Cristhine
 • Tillverkningsort står inte på flaskan. Men producenten. Är det ett svenskt varumärke och ägs av Carlsberg så är det tillverkat här i Falkenberg. Du kan även dricka Nya Carniegebrygeriets produkter. De ska inte heller innehålla citronsyra.
  Utländska märken som det står Carlsberg på är jag inte helt säker på. Det ska jag kolla upp men det får bli ett vårprojekt.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.