Carlsbergs etikett - Hur grönt är grönt?

Grönt är synonymt med både miljön och Carlsberg.

De mörkgröna och ljusgröna färgerna på pilsnerflaskans etiketter återger faktiskt exakt humlets och den tidiga humleblommans naturliga färger. Ironiskt nog är dock grönt den minst miljövänliga färgen som finns.

vi bytte ut de gröna tryckfärgerna på våra etiketter för att vara certifierade på silvernivå enligt Cradle to Cradle™ för bättre återvinning. Allt för att kunna skapa en bättre morgondag.

Konsten är förstås inte bara att göra tryckfärgen grönare. Konsten är också att göra etiketten mer återvinningsbar. När det gäller pappersåtervinning i allmänhet kan endast 75 % återanvändas när återvinningsprocessen är klar. Genom att vara det första stora företaget i världen att använda Cradle to Cradle Certified™ tryckfärg, hoppas vi att andra företag, organisationer och branscher följer efter genom att använda mer hållbara tryckfärger.

Vi har ändrat våra etiketter från att bara vara formgivet gröna till att nu också vara naturligt gröna, och det är vi stolta över. Det är inte bara tryckfärgen som är grönare – de tillverkas även med förnybar energi. Just nu undersöker vi dessutom olika sätt att uppnå certifieringens guldnivå.

 
     

Carlsberg Konsumentservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.