Carlsberg Sverige introducerar fastsittande korkar!

Nu introducerar Carlsberg Sverige en ny design på PET-flaskornas plastkorkar som innebär att korkarna kommer att sitta fast vid flaskan efter öppning. Justeringen görs inom ramen för EU:s Engångsplastdirektiv som träder i kraft under 2024. Alla korkar på samtliga PET-flaskor kommer att få den nya designen.

Först ut med den nya fastsittande korken är utvalda smaker och format på Pepsi, Ramlösa och Apotekarnes Julmust som rullar ut med den nya korkdesignen under en testperiod från september till december. Med start i början av 2024 kommer vi att konvertera hela dryckesportföljen till den nya designen. Efter den 3 juli 2024 får endast PET-flaskor med fastsittande korkar säljas på den svenska marknaden, liksom på övriga marknader inom EU.

Så fungerar den fastsittande korken
Den nya designen gör att korken sitter fast vid flaskan även efter öppning. Den ska alltså inte tas bort utan den ska hänga kvar under tiden du dricker ur flaskan och sen skruvas på igen när flaskan pantas. Fastsittande korkar underlättar att samla in och att återvinna hela flaskan när den druckits ur. Carlsberg Sveriges PET-flaskor, liksom korkarna är 100 procent materialåtervinningsbara sedan flera år tillbaka.

Carlsberg Konsumentservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.