Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är det viktigt med Bäst före datum på Öl?

Hej...Jag o en god vän avnjöt några Falcon i vår solen Då vi upptäckte att bäst före datumet passerat med ca 6 månader...Men vi kände ingen större skillnad...Ölet hade förvarats kallt o mörkt under hela tiden...Vad gäller angående bäst före datumet???

Kommentarer

 • Hej, vi garanterar alltid ölens kvalite fram till bäst före datumet. Men har du tex förvarat ölen i ett soligt fönster hela tiden så tror jag inte ölen är så god den sista månaden. Likaså om ölet stått kallt och mörkt så kan det hålla längre. Det som händer med ölen är att den blir oxiderad. Ju äldre ölen blir ju mer oxiderad.
  Det är inget farligt att dricka utgången öl utan den brukar så småningom inte vara så god att dricka. Så ni gjorde helt rätt, smakade den bra så är det bara att dricka den.

 • Köpte 4 plattor med Carlsberg
  33 cl. burkar med utgångsdatum
  20190531 på Forsea färja Helsingborg-Helsingsör 6 juli 2019
 • Hej, köpte idag några flak Carlsberg 5,0% på färjan mellan Helsingborg-Helsingör ”FORSEA” stämplade 30052019 19:41 i botten på burken, är det tappningsdatum eller bäst före...? //Ola
 • Hej!
  På denna burk finns både bäst före (BB) och tappningsdagen. Bäst före på denna öl är alltså 24 maj 2020.
 • Jag har starköl från Danmark, den gick ut för 15 år sedan. Den är på glasflaska, det är en hel back. Vågar jag dricka av den? Några månader efter sista datum går bra, men vad gäller för så många år?
  Kenneth
 • Hej Kenneth,

  Tack för ditt inlägg!

  Vi garanterar alltid ölens kvalite fram till bäst före datumet. Men har du tex förvarat ölen i ett soligt fönster hela tiden så tror jag inte ölen är så god den sista månaden. Likaså om ölet stått kallt och mörkt så kan det hålla längre. Det som händer med ölen är att den blir oxiderad. Ju äldre ölen blir ju mer oxiderad, därför skulle jag inte rekommendera dig att dricka den, då jag tror att den inte kommer att smaka gott.
  Hoppas du fick svar på din fråga.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Emelie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.