Till senaste kommentaren

Jag tål inte vete, kan jag dricka öl ?

Hej, har just fått bekräftat att jag har vetemjöls allergi och soja allergi.
Eftersom jag inte verkar vara "Glutenallergisk" utan bara mot vetemjöl så är min fråga om jag ändå kan dricka vanliga Öl?
Kornmalt ska ju göras på korn och inte vete, men tydligen kan Kornmalt även göras på Vete. Men eftersom det ej står någonstans på innehållsförtäckningen ifall kornmalten görs på vete så är det väldigt svårt att veta ifall jag kan fortsätta med tex en vanlig Eriksberg?

MVH

Kommentarer

  • Hej Daniel,
    När det står kornmalt är det alltid gjort av Korn.
    Så här står det på​Livsmedelsverkets hemsida.​​​
    För att underlätta för den som är allergisk eller glutenintolerant måste det tydligt framgå av märkningen om ett förpackat livsmedel innehåller glutenhaltiga spannmål (det vill säga vete, dinkel (spelt), khorasan, råg, korn, havre eller korsningar av dessa) samt produkter därav. Reglerna finns i Informationsförordningen (EU) nr 1169/2011.

    Du kan dricka öl som är gjord av Kornmalt utan problem. Innehåller det vete ska det stå det på förpackningen.

    Matilda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.