Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Alkoholfritt

Hej. Jag undrar varför socker måste tillsättas i den alkoholfria Falcon Smakfull. Jag vet att socker är en smakförstärkare men ser det som en onödig tillsats både för smak och hälsan. Sockret är det som förstör en mörkare öl med alekaraktär. Det ska vara lite beska. Så min fråga, måste sockret tillsättas? Dricker andra alkoholfria utan socker och de smakar himmelskt. Tack på förhand.
Mvh

Kommentarer

 • hej Patrik,
  Tack för din fråga.
  Ingredienser i öl är vatten, socker, korn, humle och jäst.
  Kornet innehåller stärkelse och detta omvandlas till mindre sockermolekyler i mältning- och mäskningsprocessen, vört.
  Vid jäsningsprocessen bryter jästen ner en del av sockermolekylerna i vörten till Etanol och Koldioxid. Det som blir kvar av kolhydrater i öl är ca 3-4 % ej förjäsbara sockermolekyler.
  Kristina
 • Ok. Tack för svaret. Så det är helt enkelt naturligt förekommande socker?
  Mvh
  Patrik
 • Var säljs Falcon Mellanmörk Lager 0,5%Och
  Falcon Smakfull Kopparfärgat 0,5%??????!!?Jag bor i Kävlinge, Skåne..…Sedan januari 2017 tycks ingen, i närheten av min hemort, ens känna till dessa (Mycket goda 0,5% öl)
  Tacksam för svar !
  Gert Eklöv, Kävlinge, SkåneTel0704080065Mailgerteklov@yahoo.se

  Gert Eklöv
 • Hej Gert,
  Vi levererar till centrallager på de olika kedjorna såsom Axfood, Ica och Coop så vi kan inte vad butikerna har för olika artiklar.
  Det jag kan se är Facon Smakfull finns hos kedjorna Ica och Coop.
  Och att Falcon Lager non Alco finns hos Ica, Axfood och Coop. Hittar du inte i dina butiker så kan du säkert be de ta hem ölen.
  Lycka till.
  Matilda Ansvarig Konsumentservice
 • Blev otroligt glad när jag såg att ni hade ekologisk alkoholfri öl.. tills jag såg socker som en del i innehållsförteckningen. Om jag inte har fel innebär det tillsatt raffinerat socker - vilket inte är en naturlig del i lager. Om det är så är jag istället otroligt besviken, känner mig lurad på en "hälsosammare" produkt som istället innehåller onödigt extra socker. Blir inget mer Carlsberg för mig över huvud taget isf.
  John
 • Hej!

  Det stämmer att Carlsberg Organic Non Alcoholic har tillsatt socker. Anledningen till detta är att tillföra mer kropp och fyllighet till produkten.

  Vänliga hälsningar
  Matilda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy